Welk merk jacuzzi moet u kopen? Wij geven u graag advies

Een zoektocht naar de ideale jacuzzi valt niet mee. Er zijn zo veel merken en aanbieders, dat u al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Welk merk jacuzzi is het best?  En waar moet u op letten als u een keuze maakt tussen de verschillende merken? Wij leggen het u uit in dit artikel.

Jacuzzi® is een merk

Om verwarring te voorkomen is het allereerst belangrijk om te weten dat Jacuzzi® een merk is. Het woord jacuzzi is echter zodanig geïntegreerd in onze taal, dat het tegenwoordig als soortnaam wordt gebruikt. Hetzelfde zien we bijvoorbeeld terug bij het woord Airfryer, dat een merk is van Philips, maar tegenwoordig wordt gebruikt als synoniem voor heteluchtfriteuse. Wanneer men het over een jacuzzi heeft, wordt vaak een spa bedoelt en niet het merk Jacuzzi®. Hetzelfde geldt in dit artikel. Omwille van de leesbaarheid hebben wij het woord ‘jacuzzi’ gebruikt in de tekst, maar waar ‘jacuzzi’ staat kan ook ‘spa’ worden gelezen.

Het merk Jacuzzi® is overigens Amerikaans en van goede kwaliteit. De gebroeders Jacuzzi waren de grondleggers van de hydromassage baden en zijn al ruim 60 jaar een top speler in de spa branche. Koopt u een spa van het merk Jacuzzi®, dan heeft u een goed product in handen.

Controleer het land van herkomst

Er zijn veel verschillende jacuzzi merken op de markt, afkomstig uit verschillende landen. Het land van herkomst verklapt vaak al iets over de kwaliteit. Voor het gemak maken we meestal onderscheid tussen Amerikaanse, Europese en Chinese jacuzzi’s. De kwaliteit van de gemiddelde Amerikaanse en Europese jacuzzi is goed tot zeer goed. De gemiddelde Chinese jacuzzi is, ten opzichte van de Amerikaanse en Europese varianten, vaak van mindere kwaliteit.

Kwaliteitsverschillen zie je voornamelijk terug in de gebruikte materialen. Zo is bijvoorbeeld de kwaliteit van de kuip van Chinese jacuzzi’s vaak minder goed, waardoor deze eerder tekenen van slijtage vertoont. Daarnaast is de mate van isolatie een belangrijke factor. Chinese jacuzzi’s zijn meestal niet goed geïsoleerd, waardoor ze een hoog stroomverbruik hebben. Het voordeel van Chinese jacuzzi’s is echter dat de prijs meestal (vele malen) lager is dan Amerikaanse en Europese jacuzzi’s. Let wel, in veel gevallen geldt: goedkoop is duurkoop. Zo kan een slecht geïsoleerde jacuzzi bijvoorbeeld op jaarbasis al zo’n €1000 extra kosten aan stroomverbruik.

Voorbeeld van een goed geïsoleerde jacuzzi van het merk Novitek.

Dit betekent overigens niet dat alle Chinese jacuzzi’s per definitie van slechte kwaliteit zijn. Er zijn ook Chinese merken die van prima kwaliteit zijn. Helaas zijn die door het enorme aanbod vaak minder makkelijk te vinden. Is uw oog gevallen op een Chinees merk, en wilt u weten hoe het met de kwaliteit gesteld is? Stel dan kritische vragen aan de verkoper over de gebruikte materialen (frame, kuip, pompen e.d.) en de isolatie. Vraag desnoods of u de binnenkant van de jacuzzi mag bekijken en beoordeel de isolatie. Is de isolatiedikte +/- 1 cm? Dan is het slecht geïsoleerd.

Finse jacuzzi’s van het merk Novitek

Wij verkopen jacuzzi’s van het Finse merk Novitek. Deze jacuzzi’s worden handgemaakt gemaakt in de Finse stad Salo. Tijdens het productieproces worden de jacuzzi’s onderworpen aan strikte kwaliteitstandaarden. Dit zie je terug in de gebruikte technieken en materialen.

Al onze Novitek jacuzzi’s zijn uitgerust met:

  • Een kuip van acryl met vinylesterhars en glasvezelpolyester-versteviging;
  • Dikke isolatie (80 mm op de bodem en 30 mm op de zijkanten). Dit maakt de spa zeer energiezuinig;
  • Een 140 mm dikke isolatiecover;
  • Balboa techniek:  besturingssysteem, heaters, jets, ozon- en uv-generators, pompen en LED-verlichting;
  • Aluminium frame en aluminium houders voor de elektrische onderdelen;
  • Composiete omkasting. De hoeken en panelen zijn in Finland gemaakt en zijn van UPM of Plastrex. Beide zorgen voor hoge kwaliteit composiet dat lang meegaat en weinig onderhoud vergt;
  • Alle spa’s worden met de hand gemaakt en ondergaan een water en elektriciteitstest voordat ze de fabriek verlaten.

In de video hieronder ziet u een impressie van de fabriek:

Hoe zit het met andere merken?

Enkele andere goede merken zijn Sundance, Coastspa, Jacuzzi® en HotSpring. Twijfelt u tussen een jacuzzi van ons en van een ander merk? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u naar de verschillen om te kijken welk merk en welke jacuzzi het best bij u past.

Benieuwd naar onze jacuzzi’s? Bekijk dan het overzicht van al onze jacuzzi’s.

Gerelateerde berichten

Scroll naar top