Welk merk jacuzzi moet u kopen? Wij geven u graag advies

De zoektocht naar de ideale jacuzzi valt niet mee. Er zijn zo veel merken en aanbieders, dat u al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Welk merk jacuzzi is het best?  En waar moet u op letten als u een keuze maakt tussen de verschillende merken? Wij leggen het u uit in dit artikel.

Jacuzzi® is een merk

Om verwarring te voorkomen is het allereerst belangrijk om te weten dat Jacuzzi® een merk is. Het woord jacuzzi is echter zodanig geïntegreerd in onze taal, dat het tegenwoordig als soortnaam wordt gebruikt. Hetzelfde zien we bijvoorbeeld terug bij het woord Airfryer, dat een merk is van Philips, maar tegenwoordig wordt gebruikt als synoniem voor heteluchtfriteuse. Wanneer men het over een jacuzzi heeft, wordt vaak een spa bedoelt en niet het merk Jacuzzi®. Hetzelfde geldt in dit artikel. Omwille van de leesbaarheid hebben wij het woord ‘jacuzzi’ gebruikt in de tekst, maar waar ‘jacuzzi’ staat kan ook ‘spa’ gelezen worden.

Logo van het Italiaanse merk Jacuzzi

Het merk Jacuzzi® is overigens Amerikaans. De gebroeders Jacuzzi waren de grondleggers van de hydromassagebaden en zijn al ruim 60 jaar een topspeler in de spa branche. Koopt u een spa van het merk Jacuzzi®, dan heeft u een prima product in handen.

Controleer het land van herkomst

Er zijn veel verschillende jacuzzi merken op de markt, afkomstig uit verschillende landen. Het land van herkomst verklapt vaak al iets over de kwaliteit. Voor het gemak maken we meestal onderscheid tussen Amerikaanse, Europese en Chinese jacuzzi’s. De kwaliteit van de gemiddelde Amerikaanse en Europese jacuzzi is goed tot zeer goed. De gemiddelde Chinese jacuzzi is, ten opzichte van de Amerikaanse en Europese varianten, vaak van mindere kwaliteit.

Waarom is een Europese jacuzzi beter?

Kwaliteit van de kuip

Europese jacuzzi’s zijn over het algemeen van betere kwaliteit dan Chinese jacuzzi’s. Kwaliteitsverschillen zie je voornamelijk terug in de gebruikte materialen. Zo is bijvoorbeeld de kwaliteit van de kuip van Chinese jacuzzi’s vaak minder goed, waardoor deze eerder tekenen van slijtage vertoont.

Mate van isolatie

Daarnaast is de mate van isolatie een belangrijke factor. Chinese jacuzzi’s zijn vaak niet of slecht geïsoleerd, waardoor ze een hoog stroomverbruik hebben. Daar tegenover staat wel dat de prijs van Chinese jacuzzi’s vaak veel lager is dan de prijs van Amerikaanse en Europese jacuzzi’s. Let wel dat in veel gevallen geldt: goedkoop is duurkoop. Zo kan een slecht geïsoleerde jacuzzi bijvoorbeeld op jaarbasis al zo’n € 1000 extra kosten aan stroomverbruik.

Foto van Novitek een goed merk jacuzzi uit Finland
Voorbeeld van een goed geïsoleerde spa. Merk: Novitek.

Kwaliteit van de gebruikte onderdelen

Ook de onderdelen aan de binnenkant van de spa verschillen van kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan het besturingssysteem, de pompen en het verwarmingselement. Als deze onderdelen van slechte kwaliteit zijn, wat helaas vaak het geval is bij Chinese jacuzzi’s, dan is de werking niet optimaal. Dit merk je bijvoorbeeld terug in een zwakke massagekracht en een slecht vermogen om het water te verwarmen. Bovendien is de kans groot dat deze onderdelen snel kapot gaan, wat ervoor zorgt dat je de jacuzzi niet meer kunt gebruiken. Deze onderdelen vervangen kost al snel enkele honderden euro’s.

Zijn Chinese jacuzzi’s altijd slecht?

Nee, dit betekent niet dat alle Chinese jacuzzi’s per definitie van slechte kwaliteit zijn. Er zijn ook Chinese merken die van prima kwaliteit zijn. Helaas zijn die door het enorme aanbod vaak minder makkelijk te vinden. Is uw oog gevallen op een Chinees merk en wilt u weten hoe het met de kwaliteit gesteld is? Stel dan kritische vragen aan de verkoper over de gebruikte materialen (frame, kuip, pompen e.d.) en de isolatie. Vraag of u de binnenkant van de jacuzzi mag bekijken en beoordeel de isolatie. Is de isolatiedikte +/- 1 cm? Dan is het slecht geïsoleerd.

Bekende Europese jacuzzi merken

Er zijn verschillende Europese jacuzzi fabrikanten. De drie grootste fabrikanten van Europa, gebaseerd op het aantal jacuzzi’s dat zij per jaar produceren, zijn Wellis, Hanscraft en Novitek. Wellis is een Hongaarse fabrikant en Hanscraft een Tsjechische. Beide merken zijn goed vertegenwoordigd in heel Europa. Novitek is een Finse fabrikant en is de grootste speler in Scandinavië. Sinds een paar jaar maken ze ook steeds meer naam in Midden- en West-Europa.

Wij zijn de trotse en exclusieve dealer van het Finse merk Novitek in Nederland. Deze jacuzzi’s worden handgemaakt gemaakt in de Finse stad Salo. Tijdens het productieproces worden de jacuzzi’s onderworpen aan strikte kwaliteitsstandaarden. Dit zie je terug in de gebruikte technieken en materialen.

In de video hieronder ziet u een impressie van de fabriek van Novitek:

Hoe zit het met andere merken?

Twijfelt u tussen een jacuzzi van ons en van een ander merk? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u naar de verschillen om te kijken welk merk en welke jacuzzi het best bij u past.

Benieuwd naar onze jacuzzi’s? Bekijk dan het overzicht van onze jacuzzi’s.

Op zoek naar een goede Europese spa?

Scroll naar boven

2e Paasdag geopend!

Van 10:00 tot 17:00

afspraak niet nodig