Wat is Microsilk® hydrotherapie in een jacuzzi?

Een jacuzzi heeft vele gezondheidsvoordelen. Eén van de meest bekende voordelen is dat het ontspannend en stress verlagend werkt. Maar naast de standaard voordelen, kunnen onze Novitek spa’s worden uitgebreid met iets extra’s: Microsilk®. Op deze pagina leest je wat Microsilk® hydrotherapie is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is Microsilk hydrotherapie?

Microsilk® is een unieke vorm van hydrotherapie. Hydrotherapie is het gecombineerde effect van warmte, massage en drijfvermogen. Het warme water in de jacuzzi verwijdt de bloedvaten, wat de bloedtoevoer naar weefsels vergemakkelijkt. Dit gecombineerd met de daarmee gepaarde aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen, leidt tot een sneller herstel van vermoeide spieren.

Microsilk® doet hier een schepje bovenop. De speciale Microsilk® pomp van Balboa zorgt ervoor dat het water in de jacuzzi door minuscule kleine gaatjes wordt gepompt, waardoor er miljarden zuurstofrijke microbubbels ontstaan. Ter illustratie: normale luchtbellen in een jacuzzi zijn ongeveer 50 tot 100 keer groter dan een Microsilk® luchtbel. Het water krijgt door de bubbels een melkachtige kleur en een zijdeachtige substantie.

Wat zijn de voordelen van Microsilk®?

De zuurstofrijke microbubbels zijn negatief geladen waardoor ze aangetrokken worden door de huid en onzuiverheden (positief geladen). Omdat de bubbels zeer klein zijn (50 micron) kunnen ze tot diep in de poriën dringen en de poriën reinigen door onzuiverheden als het ware uit de poriën te ‘tillen’. Bovendien heeft de zuurstof in de bubbels een natuurlijke antibacteriële werking op de huid.

Microsilk microbubbels dringen tot diep door in de huid

Hierdoor brengen de microbubbels interessante voordelen met zich mee:

  • Hydratatie van de huid
  • Diepe reiniging van de huid
  • Verbetering van de huidelasticiteit
  • Verbetering van de cel reproductie
  • Gaat symptomen van huidaandoeningen tegen
  • Vermindert de zichtbaarheid van littekenweefsel
  • Neutraliseert vrije radicalen die de huid beschadigen

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Door veroudering, stress en blootstelling aan de zon, verouderd de huid. De revolutionaire zuurstofrijke bubbels vertragen het verouderingsproces van de huid. Microsilk® is vooral erg waardevol gebleken voor mensen met huidaandoeningen als eczeem en psoriasis.

Jacuzzi met Microsilk® kopen

Niet elke jacuzzi is voorzien van speciale Microsilk® pompen. Onze Novitek spa’s uit de Select en Exclusive collectie zijn geschikt voor Microsilk® en kunnen worden uitgebreid met de hiervoor benodigde pompen van Balboa Water Group. Hieronder valt ook de Olos van Novitek, onze meest populaire spa met 2 ligplekken en 3 zitplekken. Door deze spa uit te breiden met Microsilk® geniet u niet alleen van krachtige therapeutische massages, maar ook van alle gezondheidsvoordelen die Microsilk® te bieden heeft.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur ons gerust een mailtje of een berichtje via onze chat, en we helpen je graag zo snel mogelijk verder.  

Op zoek naar een goede Europese spa?

Scroll naar boven

2e Paasdag geopend!

Van 10:00 tot 17:00

afspraak niet nodig