Het verschil tussen een spa, whirlpool, bubbelbad en jacuzzi

In uw zoektocht naar een nieuwe spa bent u ongetwijfeld de woorden spa, whirlpool, bubbelbad en jacuzzi tegengekomen. Erg verwarrend en wij kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt wat nou eigenlijk het verschil is tussen deze woorden. Het antwoord is heel simpel: er is geen verschil. Alle woorden verwijzen namelijk naar hetzelfde. Wij leggen graag uit waar de verwarring vandaan komt.

De oorspong van het woord spa

Het woord spa vindt zijn oorsprong in het Latijn en staat voor Sanus Per Aquam of Sanitas Per Aqua. Als we dit letterlijk vertalen betekent dit “gezond door water”. Met een spa bedoelen we een warmwaterbad voorzien van een bubbel-mechanisme, massagestralen en/of jets. Spabaden hebben een masserende en ontspannende werking op het lichaam, wat ten goede komt van de gezondheid. De letterlijke betekenis  “gezond door water” is dan ook erg passend.

En hoe zit het met Jaccuzzi? En met bubbelbad?

Met een whirlpool, bubbelbad en Jacuzzi bedoelen we precies hetzelfde als een spa. Whirlpool is alleen de Engelse benaming voor spa en bubbelbad de Nederlandse. En Jacuzzi? Dat is simpelweg een Amerikaans merk dat opgezet is door de Italiaanse immigrant: Candido Enzo Jacuzzi.  Het woord Jacuzzi is echter zodanig geïntegreerd in onze taal dat we het vaak als synoniem gebruiken.

Conclusie

Kortom: welk woord je gebruikt maakt niet zo veel uit. Wij gebruiken meestal het woord spa, en als mensen niet weten wat we daarmee bedoelen gebruiken we het woord Jacuzzi. Maar we willen graag duidelijk zijn: wij verkopen op dit moment geen spa’s van het merk Jacuzzi. Al onze spa’s zijn van het Finse Novitek, het Duitse Infinitas of het Hongaarse Wellis. Stuk voor stuk mooie merken waar we erg trots op zijn!

We hopen dat het verschil nu duidelijk is. Bent u inmiddels benieuwd naar onze spa’s? Klik dan hier om onze volledige collectie te bekijken.

Hoeveel kost een geïsoleerde jacuzzi per jaar? klik hier

Op zoek naar een goede Europese spa?

Scroll naar boven

2e Paasdag geopend!

Van 10:00 tot 17:00

afspraak niet nodig