Wat is het verschil tussen een jacuzzi en een massagebad?

Kun je beter een jacuzzi kopen? Of toch een massagebad? Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen die twee? En zijn er überhaupt wel verschillen? We leggen je het uit in dit artikel.

Vele benamingen voor een jacuzzi

Iedereen die een zoektocht naar een jacuzzi start komt er al snel achter dat er veel bij komt kijken. Zo moet je onder andere letten op het land van herkomst, de energiezuinigheid en het merk van de jacuzzi. Daarnaast zie je dat elke aanbieder weer andere woorden gebruikt om een jacuzzi te omschrijven. Denk bijvoorbeeld aan woorden als spa, whirlpool, bubbelbad en massagebad. Hoe verwarrend? En wat zijn nu eigenlijk de verschillen?

Het antwoord is simpel: er zijn geen verschillen. Alle woorden verwijzen naar hetzelfde, namelijk naar een warmwaterbad voorzien van massagestralen, jets en eventueel een bubbel-mechanisme.

Het woord Jacuzzi is overigens eigenlijk een merknaam dat zodanig geïntegreerd is in onze taal dat we het vaak als synoniem gebruiken. In dit artikel gebruiken we ook het woord jacuzzi, maar daarmee bedoelen we niet het merk Jacuzzi, maar het warmwaterbad in het algemeen. Meer weten over de verschillende benamingen en de oorsprong ervan? Bekijk dan ook zeker dit artikel over de verschillen.

Is elke jacuzzi een massagebad?

Is de jacuzzi voorzien van massagejets? Dan is het een massagebad. En laat dat nu zo goed als elke jacuzzi zijn. Het maakt daarbij niet uit hoe groot de jacuzzi is, van welk merk deze is en wat de prijs is. Sommige aanbieders proberen je echter te doen laten geloven dat hun jacuzzi geen jacuzzi is maar een uniek massagebad. Laat je daardoor niet in de war brengen. Dat is gewoon een verkooppraatje en een stukje branding. Niets meer en niets minder.

Massage verschilt per jacuzzi

Er zijn echter wel verschillen tussen de massages die jacuzzi’s geven. Deze verschillen worden bepaald door het type jets, de positionering van de jets en de kracht van de waterstraal. Maar wanneer is een massage in een jacuzzi dan een goede massage? Dat is lastig te zeggen en het hangt voor een groot deel af van je wensen. Je kunt het in ieder geval niet altijd direct zien aan een jacuzzi of het wel of geen goede massage heeft.

Zo moet je je bijvoorbeeld niet misleiden door het aantal jets. Sommige aanbieders vertellen trots hoeveel jets er in de jacuzzi zitten, maar dat zegt eigenlijk helemaal niets. Vaak is het zelfs zo dat hoe meer jets de spa heeft, hoe minder sterk de massagestraal is. En hoewel de kracht van de massagestraal belangrijk is, betekent het niet dat een harde straal altijd beter is. De bouwwijze van de spa en de positionering van de pompen aan de binnenkant is veel belangrijker dan het aantal jets.

Het is dus lastig te zien aan de buitenkant. Ons advies? Probeer de jacuzzi voordat je hem koopt. En daarmee bedoelen we proberen met water, zodat je kunt écht ervaren hoe de jacuzzi zit en hoe de massage voelt. Dan kun je pas echt ervaren of de jacuzzi bij je past en of je de massage lekker vindt. Vergelijk het bijvoorbeeld met een auto. Als je een auto koopt wil je hem ook eerst even proefrijden, om er zeker van te zijn dat het een match is. Waarom zou je dat bij een jacuzzi niet doen?

Conclusie

Er is geen verschil tussen een jacuzzi en een massagebad. Beide zijn een benaming voor hetzelfde, namelijk een warmwaterbad voorzien van massagestralen, jets en eventueel een bubbel-mechanisme. Er zit echter wel een verschil in het soort massage dat verschillende jacuzzi’s geven en de kracht ervan. Aan de buitenkant kun je helaas niet direct zien of een massage goed is. Ons advies is daarom dat je een jacuzzi het best even kunt proberen met water voordat je deze aanschaft. Zo weet je zeker dat de massage in de jacuzzi voldoet aan jouw wensen.

Benieuwd naar onze Europese jacuzzi’s? Je kunt online heel eenvoudig een afspraak inplannen om onze showroom te bezoeken en om eventueel onze jacuzzi’s te proberen.

Op zoek naar een goede Europese spa?

Scroll naar boven

2e Paasdag geopend!

Van 10:00 tot 17:00

afspraak niet nodig