Jacuzzi kopen

Een jacuzzi kopen is niet iets wat elke dag doet. En als u eenmaal de keuze heeft gemaakt om een jacuzzi aan te schaffen, ontdekt u al snel dat er veel bij komt kijken. Goed onderzoek doen is dan ook zeker geen overbodig advies. Maar waar moet u allemaal op letten als u een jacuzzi koopt? Wij helpen u graag op weg.

Welk type jacuzzi is geschikt?

Wordt het een spa? Een whirlpool? Een bubbelbad? Of toch een jacuzzi? In uw zoektocht naar een nieuwe jacuzzi bent u ongetwijfeld deze woorden allemaal een keertje tegengekomen. Maar wat is het verschil? Daar kunnen we kort in zijn: er is geen verschil. Alle woorden verwijzen namelijk naar een warmwaterbad voorzien van een bubbel mechanisme, massagestralen en/of jets.

Het is overigens wel goed om te weten dat Jacuzzi een merknaam is. Het woord is echter zo geïntegreerd in onze taal dat we het als synoniem gebruiken voor alle bovenstaande woorden. Ook is het goed om te weten dat sommige jacuzzi dealers onderscheid maken tussen zogenoemde massagebaden en jacuzzi’s. Dat onderscheid is echter niet terecht, want er is namelijk geen verschil tussen een jacuzzi en een massagebad.

Hoeveel personen in de jacuzzi?

Een van de eerste dingen die je doet als je een jacuzzi wilt kopen, is bepalen met hoeveel personen u er gebruik van wilt maken. Jacuzzi’s komen in verschillende formaten. Er zijn 3-persoons jacuzzi’s, maar er zijn ook jacuzzi’s die geschikt zijn voor 5 of 9 personen. Logischerwijs zijn jacuzzi’s voor 6 tot 9 personen vaak wat groter dan jacuzzi’s voor 3 tot 5 personen. Het is niet alleen belangrijk om te kijken dat u er met het gewenste aantal personen in past, maar ook dat het formaat in uw tuin past.

Jacuzzi kopen voor 3 personen
Voorbeeld van een 3-persoons jacuzzi.

In welk land is de jacuzzi geproduceerd?

Het is misschien niet het eerste waar u over nadenkt als je een jacuzzi wilt aanschaffen, maar het is erg belangrijk om na te gaan wat het land van herkomst is. Vraag daarom altijd na waar de jacuzzi gemaakt is. Een jacuzzi uit China is namelijk vaak van mindere kwaliteit dan een Amerikaanse of een Europese jacuzzi. Dit vertaalt zich meestal in een korte levensduur en hoge energiekosten. Kijk ook goed welk merk jacuzzi u koopt en zoek eventueel online naar meer informatie, zodat u zeker weet dat wat de verkoper zegt ook de waarheid is.

Jacuzzi uit Finland

Wij verkopen jacuzzi’s van het Finse merk Novitek. Novitek is een Finse fabrikant en handhaaft strikte kwaliteitsnormen op het gebied van technologie, materiaal en service. De jacuzzi’s worden volledig geproduceerd in Finland en bevatten enkel onderdelen van hoge kwaliteit. De onmiskenbare Finse kwaliteit staat garant voor jarenlang plezier. Het is dan ook niet voor niets dat Novitek de grootste leverancier is in Scandinavië.

De jacuzzi’s hebben een elegant design en zijn voorzien van ruime en diepe kuipen. Hierdoor kunnen zelfs lange mensen comfortabel gebruikmaken van de spa’s. Uiteraard zijn alle spa’s uitgerust met heerlijke massagetechnieken.

Een kijkje in de Finse jacuzzi fabriek.

Overzicht van onze Finse jacuzzi's

Novitek

Helmi

€ 6.990

Novitek

Ylläs

€ 16.990

Novitek

Pallas

€ 12.990

Novitek

Kiilo

€ 14.990
€ 12.490

Novitek

Halti

€ 10.990

Novitek

Ruka

€ 6.290

Novitek

Ropi

€ 5.990
€ 5.490

Novitek

Luosto

€ 6.290

Novitek

Olos

€ 9.990

Novitek

Malla

€ 14.990
Jacuzzi kopen Nederland

Wat is de prijs van een jacuzzi?

Uiteraard speelt ook de prijs van een jacuzzi een grote rol bij de aanschaf ervan. Het is verstandig om goed te kijken wat uw budget is. Daarnaast is het belangrijk dat u ook nagaat bij een fabrikant of dealer wat er allemaal bij de prijs inbegrepen is. Sommige jacuzzi’s worden bijvoorbeeld zonder isolerende afdek cover geleverd, terwijl dit wel noodzakelijk is. Als u van tevoren niet goed informeert, kan u daardoor voor vervelende verrassingen komen te staan.

Online lijken de prijzen dan heel aantrekkelijk, maar als u alle benodigdheden er vervolgens bij optelt, blijkt het tegendeel waar. Naast een afdekcover, adviseren wij ook altijd om er een coverlifter bij te nemen. Met deze lifter kunt u de afdekcover eenvoudig van de spa halen. Houd er ook rekening mee dat u vaak nog een meerprijs betaalt voor het leveren en het plaatsen en installeren van de jacuzzi.

Hoe goed is de jacuzzi geïsoleerd?

De mate van isolatie is erg belangrijk. Een jacuzzi die slecht geïsoleerd is zal constant het water moeten verwarmen, en dat ziet u terug op de energierekening. Vraag daarom altijd of u ook even aan de binnenkant van de jacuzzi mag kijken. Is de isolatie minder dan een 3 cm dik? Op zowel de zijkanten als de onderkant? Dan kunt u ervan uitgaan dat de jacuzzi matig tot slecht geïsoleerd is.

Onze Novitek jacuzzi’s zijn een mooi voorbeeld van jacuzzi’s die goed geïsoleerd zijn. Deze jacuzzi’s worden in Finland geproduceerd, en daar staan ze ook met -30 graden buiten in de sneeuw. Goede isolatie is daar dus extra erg belangrijk. Daarom zit op zowel de wanden (5cm) als op de bodem (8cm) een dikke thermische isolatie die ervoor zorgt dat het water zijn warmte goed kan behouden. Leuk weetje: het isolatiemateriaal in de Novitek jacuzzi’s wordt in Finland ook gebruikt om huizen te isoleren.

Jacuzzi kopen met goede isolatie

De plaats van de jacuzzi in de tuin

Een eigen jacuzzi in de tuin is heerlijk! Maar wat is de beste plek in de tuin? U kunt een jacuzzi op verschillende manieren in de tuin plaatsen. De meest eenvoudige manier is om de jacuzzi buiten op een terras te plaatsen. Dat terras kan gemaakt zijn van bijvoorbeeld beton, tegels of hout. Belangrijk is dat het terras waterpas is en minimaal 500 kg per m2 kan dragen.

In plaats van de jacuzzi op het terras te plaatsen, kunt u de jacuzzi ook laten verzinken in een terras. Dit geeft een heel luxueus effect en het zorgt ervoor dat u de jacuzzi één kan laten worden met de rest van de tuin. U kunt dan kiezen of u de jacuzzi gedeeltelijk of volledig laat verzinken. Het voordeel aan voordelig laten verzinken is dat u een hele natuurlijke instap heeft voor de jacuzzi.

Ook kan de jacuzzi buiten onder een overkapping geplaatst worden of in een tuinhuis. Het voordeel van een jacuzzi onder een overkapping is dat u beschut zit en geen last hebt van neerslag als u gebruikmaakt van de jacuzzi. Bovendien is de jacuzzi beter beschermd tegen weersinvloeden, wat een positief effect heeft op de levensduur ervan.

Voordelen van een eigen jacuzzi in de tuin

Je weet nu een beetje waar je op moet letten als je een jacuzzi koopt en hoe je deze buiten in de tuin kunt plaatsen. En dan is het nu tijd voor iets leuks: de voordelen van een eigen jacuzzi in de tuin.

Een jacuzzi is natuurlijk heerlijk en het klinkt heel luxueus, maar wist je dat het ook een aantal gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Zo zorgt het warme water ervoor dat je lichaam volledig kan ontspannen. Heel veel mensen ervaren na het gebruik van een jacuzzi daardoor minder stress en meer rust.

Daarnaast zorgt het warme water ervoor dat je hart sneller gaat kloppen, waardoor je bloedcirculatie verbetert. Je spieren krijgen hierdoor meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd, waardoor je lichaamscellen en spieren sneller herstellen van eventuele blessures. Ook bevordert het de aanmaak van nieuwe cellen. Dit zorgt ervoor dat je huid sneller kan regenereren en je er gezonder uit gaat zien.  

Daarnaast is een jacuzzi een echte eye catcher en een aanwinst voor je tuin, zeker als je een jacuzzi uitkiest die je ook erg mooi vindt.

Waar een jacuzzi kopen?

Op onze website vindt u een goed overzicht van de jacuzzi’s die u bij ons kunt kopen. Natuurlijk is het lastig inschatten vanaf een foto of een jacuzzi ook daadwerkelijk aan uw wensen voldoet. De jacuzzi in het echt bekijken en hem eventueel proberen is uiteraard een optie. In onze showroom in Apeldoorn hebben we meerdere modellen staan die u kunt bekijken. We hebben ook een uitgebreide testruimte waarin u onze modellen kunt proberen. En proberen raden wij zeker aan. Als u een nieuwe auto koopt wilt u immers ook eerst even een proefritje maken om te kijken hoe de auto zit, voelt en rijdt. Waarom zou u dat niet bij een jacuzzi doen?

Een afspraak maken

Wilt u een jacuzzi kopen en heeft u behoefte aan advies? Wij helpen u graag verder. U kunt heel eenvoudig via onze website een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in onze showroom in Apeldoorn. Tijdens deze afspraak heeft u ook de mogelijkheid om een jacuzzi uit te proberen.

Is Apeldoorn niet bij u om de hoek? Geen probleem. Ook telefonisch of via een videogesprek voorzien we u graag van passend advies. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Scroll naar boven

2e Paasdag geopend!

Van 10:00 tot 17:00

afspraak niet nodig