Jacuzzi kopen voor een vakantiewoning

Bent u op zoek naar manieren om uw vakantiewoning aantrekkelijker te maken voor de verhuur? Dan is het plaatsen van een jacuzzi een uitstekend idee. Steeds meer mensen zijn namelijk op zoek naar ontspanning tijdens hun vakantie, en daar kunt u met een jacuzzi perfect op inspelen.

De voordelen van een jacuzzi bij een vakantiehuis

Een jacuzzi plaatsen bij een vakantiewoning heeft vele voordelen voor u als verhuurder. Door de toenemende vraag aan ontspanning en rust zijn vakantiewoningen met wellnessfaciliteiten populairder dan ooit. Als u hierop inspeelt, kunt u ervoor zorgen dat uw woning makkelijker en vaker wordt verhuurd. Bovendien wordt de woning ook meer waard en kunt u een hogere huurprijs vragen. Veel vakantiezoekers zijn namelijk bereid om meer te betalen voor een vakantiehuis met een wellness.

Een ander groot voordeel is dat een jacuzzi de vakantie-ervaring van gasten positief beïnvloedt. Niet alleen vanwege de ontspanning, maar ook vanwege de tijd en aandacht die gasten voor elkaar hebben. In een jacuzzi is namelijk even geen tijd voor smartphones en andere afleidende prikkels. En het maakt niet uit of uw gasten gezinnen, stellen of vrienden zijn: iedereen heeft plezier van een jacuzzi. Dit is natuurlijk fijn om te weten voor u als verhuurder, maar het verhoogt ook de kans op positieve reviews en aanbevelingen van uw woning. Een win-winsituatie voor beide partijen dus!

Geschikte jacuzzi voor een vakantiewoning

Een jacuzzi is een geweldige aanwinst voor een vakantiewoning, maar niet elke jacuzzi is hiervoor geschikt. Sommige jacuzzi’s hebben namelijk zo veel toetsers en bellen, dat dit voor problemen kan zorgen als uw gasten daar (onbewust) mee aan de haal gaan. De kans is groot dat de jacuzzi daardoor ineens niet meer naar wens functioneert of een storing krijgt, waardoor u langs moet komen om de instellingen te resetten. Daar zit u natuurlijk niet op te wachten.

Speciaal ontwikkeld voor vakantiewoningen

Om dit probleem te tackelen hebben we een speciale vakantiejacuzzi ontwikkeld. Wat deze jacuzzi uniek maakt is dat we alle instellingen aan de binnenkant van de jacuzzi hebben geplaatst. Aan de buitenkant zitten slechts twee knoppen: eentje voor het bedienen van de jets en eentje voor het bedienen van de LED-verlichting. Alle andere instellingen voor onder andere de temperatuur, de filtertijden en de pompen zitten veilig weggestopt aan de binnenkant.

Bediening via uw smartphone

De instellingen kunt u selecteren bij het plaatsen van de jacuzzi. De jacuzzi gaat daarna dicht en zal de gekozen instellingen onthouden. Ook als de jacuzzi van het stroom is geweest. Het is eventueel mogelijk om de instellingen op een later moment te veranderen via uw smartphone. Zo hoeft u niet eerst de jacuzzi te open als u iets wilt veranderen, en kunt op ieder moment en vanaf iedere locatie wijzigingen doorvoeren.

Een 'hufterproof' design

Naast een simpele bediening voor de gasten hebben we gekozen voor een minimalistisch design. Zo zitten er bijvoorbeeld geen extra opties in zoals watervallen, pop-up speakers en fonteinen. Deze opties lijken op het eerste gezicht een toegevoegde waarde, maar de onderdelen hiervan zijn kwetsbaar en kunnen snel kapot gaan wanneer er niet zorgvuldig met de jacuzzi wordt omgegaan. Onze speciale vakantiejacuzzi is zo gebouwd dat gasten het wel heel bont moeten maken voordat er iets kapot gaat. U kunt uw gasten dus met een gerust hart in uw woning laten verblijven.

Verschillende modellen vakantiejacuzzi's

We hebben verschillende modellen jacuzzi’s. Vrijwel elk model kan omgebouwd worden tot een vakantiejacuzzi. Onze meest populaire vakantiejacuzzi is de Luosto. Dit is een elegante 5-persoons jacuzzi met 3 zitplekken en 2 ligplekken. Het is een zeer betaalbaar model dat dankzij het compacte formaat van 190 cm x 190 cm vrijwel overal te plaatsen is. Ondanks het compacte model, voelt de jacuzzi van binnen zeer ruim aan dankzij de diepe en brede kuip. Het is dan ook niet voor niets dat de Luosto een favoriet is onder onze klanten.

Hieronder ziet u de Luosto en andere modellen uit dezelfde collectie. Al deze modellen zijn zeer geschikt als vakantiejacuzzi.

Novitek

Ruka (Showmodel)

€ 6.990
€ 3.990

Infinitas

MB300-PRO

€ 11.990

Novitek

Helmi

€ 6.990

Novitek

Ruka

€ 6.990

Novitek

Ropi

€ 7.990
€ 6.990

Novitek

Luosto

€ 8.490

Bent u op zoek naar een luxer en/of groter model? Ook onze andere jacuzzi’s van Novitek, zoals de Olos of de Malla, kunnen we produceren tot vakantiejacuzzi. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. 

Het water onderhouden tijdens het verblijf

Handleiding voor uw gasten

Hoe schoner de gasten het water en de jacuzzi houden, hoe beter hun ervaring zal zijn. Daarnaast scheelt het ook werk voor de schoonmaker die na hun verblijf de jacuzzi reinigt. Het water schoonhouden is niet moeilijk en kost bijna geen tijd, mits je weet wat je moet doen. Speciaal voor uw gasten hebben wij een simpele handleiding samengesteld die kunt geven bij het inchecken. De handleiding is simpel en niet groter dan een A-4tje. Het zorgt ervoor dat uw gasten weten wat ze moeten doen, waardoor ze optimaal kunnen genieten van de jacuzzi.

Extra desinfectie met een UV-lamp

Tijdens het produceren van de spa kunnen we een we speciale UV-lamp monteren die bacteriën in het water doodt. Hierdoor blijft het water langer schoon en hoeft er minder chloor worden toegevoegd aan het water. 

Tips voor de locatie van de jacuzzi

U kunt de jacuzzi op verschillende manieren bij de woning plaatsen. Voor vakantiewoningen hebben we een aantal tips voor de locatie:

Overkapping

Als u de jacuzzi onder een overkapping plaatst, kunnen gasten er ook gebruik van maken als het regent. Zo zorgt u ervoor dat de jacuzzi het hele jaar door gebruikt kan worden.

Buitendouche

Plaats een buitendouche bij de jacuzzi. Hoe schoner gasten in de jacuzzi gaan, hoe langer het water schoon blijft. Dit is prettig voor uw gasten, maar ook voor de schoonmaker die na het verblijf de jacuzzi moet reinigen.

Afstand tot woning

Plaats de jacuzzi niet te ver van het huis. Hoe verder de jacuzzi van het huis staat, hoe groter de drempel wordt om erin te gaan. Zeker als het buiten koud is en gasten op hun slipper heel de tuin door moeten voordat ze erin kunnen. Plaatst u de jacuzzi toch van het huis vandaan? Dan is het aan te raden om een kleine omkleedruimte te bouwen waar gasten zich kunnen omkleden.

Omringende bomen

Houd rekening met omringende bomen. Het is vaak beter om de jacuzzi niet direct onder een boom te plaatsen. Als in de herfst de bladeren van de boom vallen en deze in het water terechtkomen, kan dat vervelend zijn voor de gasten. Ook zorgt het ervoor dat het water sneller vies wordt en dat het filter minder efficiënt kan filtreren.

De jacuzzi inbouwen

U kunt de jacuzzi op verschillende manieren plaatsen. Zo kunt u de jacuzzi bijvoorbeeld bovengronds op een vlonder of op tegels plaatsen. Maar het is ook mogelijk om de jacuzzi gedeeltelijk of volledig in te bouwen. De keuze is aan u! Wij kunnen tijdens het produceren van de jacuzzi rekening houden met de mogelijkheden voor het inbouwen van de spa.

Door de jacuzzi in te bouwen kunt u ervoor zorgen dat de jacuzzi qua design echt één wordt met de rest van de tuin en uw woning. Bovendien zorgt een gedeeltelijke inbouw dat uw gasten makkelijk in en uit de jacuzzi kunnen stappen. Hierdoor kunnen mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn ook veilig gebruikmaken van de jacuzzi.

Twijfelt u of inbouwen iets voor u is? Geef dat gerust bij ons aan. Wij denken graag met u mee wat de beste optie is voor uw vakantiewoning. We hebben al heel wat projecten gedaan, en laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn.

De jacuzzi schoonmaken na het verblijf

Nadat uw gasten zijn vertrokken, wilt u zo snel mogelijk de woning en de jacuzzi schoonmaken, zodat de volgende gasten kunnen intrekken. Wij raden aan om na elk verblijf het water van de jacuzzi te verversen. Dat is namelijk wel zo fris voor de volgende gasten.

Het water kan snel uit de jacuzzi gehaald worden met behulp van een dompelpomp. Binnen 15 minuten is het bad leeg en tijdens het leeglopen kan de schoonmaker al beginnen met het schoonmaken van de randen en de kuip. Daarna kan de jacuzzi opnieuw gevuld worden met (warm) water. Het vullen heeft even tijd nodig en is afhankelijk van de waterdruk uit de kraan, maar tijdens het vullen kan de schoonmaker bijvoorbeeld beginnen met het schoonmaken van de woning. Als de woning klaar is, dan is de jacuzzi waarschijnlijk weer vol.

In sommige gevallen is er maatwerk nodig om de spa voor te bereiden op de werkwijze van uw schoonmaker(s). Als u speciale wensen heeft denken wij graag met u mee, zodat we ervoor kunnen zorgen dat het schoonmaken zo eenvoudig en snel mogelijk verloopt.

Interesse in het kopen van een jacuzzi voor uw vakantiehuis?

Voor advies op maat bent u van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn. Daar kunt u al onze spa’s bekijken en eventueel proberen. Wij raden aan om van tevoren even een afspraak in te plannen, zodat we zeker weten dat we alle tijd voor u hebben.

Is Apeldoorn niet om de hoek? Geen probleem! Telefonisch helpen we u ook graag verder en indien gewenst kunt u ook met onze adviseurs videobellen. Zo krijgt u niet alleen advies, maar kunt u ook de spa’s goed bekijken.

Maak een afspraak

Scroll naar boven

2e Paasdag geopend!

Van 10:00 tot 17:00

afspraak niet nodig