Een eigen jacuzzi voor buiten in de tuin

Niets is zo lekker als aan het eind van een drukke dag ontspannen in een jacuzzi voor buiten. Gewoon in je eigen tuin! En één van de voordelen aan een eigen jacuzzi, is dat deze altijd klaar is voor gebruik. Het hele jaar door.

Welke jacuzzi is geschikt voor mij?

Als je inmiddels al een beetje onderzoek hebt gedaan, dan heb je ongetwijfeld ontdekt dat er heel veel keuze is. Er zijn veel verschillende merken op de markt en de kwaliteitsverschillen zijn enorm. Grote kans dat je inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet en geen idee meer hebt welke jacuzzi voor buiten het meest geschikt is voor jou.

Welke jacuzzi het best voor jou geschikt is hangt natuurlijk af van je wensen en je budget. Daarnaast zijn er een aantal zaken waar je altijd goed op moet letten, namelijk:

 • Land van herkomst
  Een jacuzzi uit China is vaak van mindere kwaliteit dan een Amerikaanse of een Europese jacuzzi. Dit vertaalt zich meestal in een korte levensduur en hoge energiekosten. Daarom adviseren wij altijd om aan een verkoper te vragen waar de jacuzzi geproduceerd wordt. Kijk ook goed welk merk jacuzzi je koopt en zoek eventueel online naar meer informatie, zodat je zeker weet dat wat de verkoper zegt ook de waarheid is.

 • Mate van isolatie
  Hoe goed is de jacuzzi geïsoleerd? De mate van isolatie is erg belangrijk. Een jacuzzi die slecht geïsoleerd is zal constant het water moeten verwarmen, en dat zie je terug op je energierekening. Vraag daarom altijd of je ook even aan de binnenkant van de jacuzzi mag kijken. Is de isolatie minder dan een 3 cm dik? Op zowel de zijkanten als de onderkant? Dan kun je ervan uitgaan dat de jacuzzi matig tot slecht geïsoleerd is.

 • Service en garantie
  Een goede jacuzzi gaat minimaal 10 jaar mee en in die 10 jaar heeft de jacuzzi ongetwijfeld een keer onderhoud en/of reparatie nodig. Dat is normaal en dat is ook iets waar je rekening mee moet houden. Het is daarom in belangrijk om te weten wat de garantievoorwaarden van je jacuzzi zijn en bij wie je terecht kunt als er een keer onderhoud of reparatie nodig is. Vraag dat na bij het bedrijf waar je de jacuzzi koopt. Hebben zij een eigen serviceteam? Of moet je daarvoor bij een ander bedrijf zijn? En hoe snel kunnen zij je verder helpen als er iets aan de hand is met je jacuzzi?

 • Bereikbaarheid bedrijf
  Daarnaast is het ook belangrijk dat het bedrijf waar je de jacuzzi hebt gekocht goed bereikbaar is. Worden je telefoontjes en mailtjes netjes en snel beantwoord? Of moet je soms dagen wachten op een reactie? Wellicht een open deur, maar je kunt beter geen zaken doen met bedrijven die slecht bereikbaar zijn.
Eigen jacuzzi voor buiten in de tuin

Hoe ga ik de jacuzzi buiten plaatsen?

Je kunt een jacuzzi op verschillende manieren in de tuin plaatsen. De meest eenvoudige manier is om de jacuzzi buiten op een terras te plaatsen. Dat terras kan gemaakt zijn van bijvoorbeeld beton, tegels of hout. Belangrijk is dat het terras waterpas is en minimaal 500 kg per m2 kan dragen.

In plaats van de jacuzzi op het terras te plaatsen, kun je de jacuzzi ook laten verzinken in een terras. Dit geeft een heel luxueus effect en het zorgt ervoor dat je de jacuzzi één kan laten worden met de rest van de tuin. Je kunt dan kiezen of je de jacuzzi gedeeltelijk of volledig laat verzinken. Het voordeel aan voordelig laten verzinken is dat je een hele natuurlijke instap hebt voor de jacuzzi.

Ook kun je de jacuzzi buiten onder een overkapping plaatsen of in een tuinhuis. Het voordeel van een jacuzzi onder een overkapping is dat je beschut zit en geen last hebt van neerslag als je gebruik maakt van de jacuzzi. Bovendien is de jacuzzi beter beschermd tegen weersinvloeden, wat een positief effect heeft op de levensduur ervan.

Als je een jacuzzi onder een overkapping plaatst is het wel belangrijk dat er rondom de jacuzzi 50 cm vrije ruimte is. Deze ruimte is nodig zodat monteurs eenvoudig bij de binnenkant van de jacuzzi kunnen indien er service en/of onderhoud nodig is. Ook de hoogte van de overkapping is van belang. Als de overkapping niet hoog genoeg is, kan het zijn dat je de cover van de jacuzzi niet kan openen. Vraag daarom altijd als je een jacuzzi koopt aan de verkoper wat de minimale hoogte is die nodig is om de cover goed te kunnen openen.

Jacuzzi in eigen tuin

Voordelen van een eigen jacuzzi in de tuin

Je weet nu een beetje waar je op moet letten als je een jacuzzi koopt en hoe je deze buiten in de tuin kunt plaatsen. En dan is het nu tijd voor iets leuks: de voordelen van een eigen jacuzzi in de tuin.

Een jacuzzi is natuurlijk heerlijk en het klinkt heel luxueus, maar wist je dat het ook een aantal gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Zo zorgt het warme water ervoor dat je lichaam volledig kan ontspannen. Heel veel mensen ervaren na het gebruik van een jacuzzi daardoor minder stress en meer rust.

Daarnaast zorgt het warme water ervoor dat je hart sneller gaat kloppen, waardoor je bloedcirculatie verbetert. Je spieren krijgen hierdoor meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd, waardoor je lichaamscellen en spieren sneller herstellen van eventuele blessures. Ook bevordert het de aanmaak van nieuwe cellen. Dit zorgt ervoor dat je huid sneller kan regenereren en je er gezonder uit gaat zien.  

Daarnaast is een jacuzzi een echte eye catcher en een aanwinst voor je tuin, zeker als je een jacuzzi uitkiest die je ook erg mooi vindt.

Kortom: een eigen jacuzzi in de tuin is heerlijk!

We hopen dat je nu iets meer weet over een jacuzzi voor buiten in de tuin. Heb je vragen na het lezen van dit artikel? Stuur ons gerust een mailtje of een berichtje via onze chat, en wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Op zoek naar een goede Europese spa?

Scroll naar boven

2e Paasdag geopend!

Van 10:00 tot 17:00

afspraak niet nodig